Blir mer bloggning när skolan rullarigång

Jaha ska väl utoch rida/gå med fler hästar nudå..............

Första egna hästen.

Satt och tänkte lite på en grej igår, Isabel(http://salaryttarnaaa.blogg.se) har ju fått sin första häst Snobben! Och då började jag tänka lite på hur en första häst ska vara egentligen.

Min första häst var en shettis. Då var han 16 år ungefär. Bokbackens Refat, en valack.
Jag red honom en hel sommar och sen ringde de och frågade om jag ville köpa, jag blev överlycklig! Så såklart sa jag ju ja.

Den 18e oktober 2008 hade vi planerat in en "tävling" (clear round, men för mig var det stort!) och då var tanken att jag skulle ta hem honom efter tävlingen. Sagt och gjort.


Raffe var en ponny som hoppade allt, men han kunde stanna på tävlingar eftersom han blev jämt seg i paddock.
Men när man höjde till 70-80 stannade han ganska ofta. Jag har flygit av rätt många gånger på ett hinder.

När man red ut då? Det här kan nog inte alla mina kompisar tro på, men i sällskap tog han gärna ledningen och racade före UTAN att jag ens bett honom galoppera. JÄMT på hemvägen, så jag antar att det var bara dumheter haha. Så trots att jag aldrig varit jätteliten på honom så fick jag inte alltid stopp på honom.

Jag lärde mig väldigt mycket på honom. Att inte vara hopprädd, sitta kvar när han gjort sina glädjesprång, hoppa barbacka (upp till 85 ca) och väldidgt mycket mer. Jag blev aldrig rädd för honom, men första vintern vågade jag inte hoppa så högt, haha! Jag lärde mig även att inte bli förbannad när han vägrade komma i hagen, istället gick jag efter honom tills han stannade.

Raffe står förresten kvar på gården och snällare häst får man leta länge efter! Han går att köra VART Som helst! Så länge man går bakom kärran så kan den fastna i träd, han kan dra kärran över stockar osv och man lyfter bara på kärran bakom då och sådär men han bryr sig verkligen inte.


Sen någonstans vid kanske 2009-2010 lärde jag honom buga. Från båda håll, uppsuttet och från marken. Tillslut kunde han på ett lite avstånd men han har fortfarande svårt på avstånd.
Lärde honom puss, som han dock inte kan längre. Väldigt försiktig om sitt huvud så jag slutade med det eftersom han inte tyckte det var kul.
Hade honom lös på promenader, lekte med honom från marken osv.
Så jag tror att en första häst ska vara snäll framförallt.
Den ska inte stanna på varje hinder, men den ska stanna när ryttaren gör fel tycker jag.
Den ska vara erfaren och tålmodig.

Men jag tror att det är viktigt att den inte är som en robot, det ska INGEN häst vara. Den måste få ha sin egna vilja och kanske vägra gå åt ett håll ibland och sådär. Men den ska vara trafiksäker såklart. Det tycker jag alla hästar ska vara. Är den inte det, då får man helt enkelt träna. 
Och allra allra allra VIKTIGAST. Så ska man ha kul med sin första häst. Det är inget kul att vara rädd för sin första häst. Man ska liksom få motivation från livet, se tillbaka efter ett par år och knappt förstå hur man kunde vara så feg eller orutinerad.. 


Min bästa väns första häst Brolle, han var perfekt.


Jag har en kompis som hade en kanske förjävlig första häst. Han var sur i boxen, kastade av henne rätt ofta haha, vägrade hoppa för det mesta. Men trots att så tyckte hon om honom väldigt mycket. 
Och han var verkligen SKITTUFF mot henne. Men hon var så duktig med honom, hon var rädd men samtidigt så var hon stencool. Kommer ihåg när han reste sig med henne en massa osv (hon var 9 år då men otroligt duktig redan då) Då hoppade hon av, satt sig på en sockerbit och grinade för att hon blev så arg haha "jag ska tamefan sälja hästkräket!!" 
Vill ni veta mer om henne så får ni gå in på hennes blogg HÄR och antingen fråga eller läsa något inlägg!

Båda två var hopprädda, men ändå så startade hon många CR:er och sånt haha. så söta!

Hur tycker du en första häst ska vara? Vad hade du för första häst?

Rekord

I sämst mående haha


Snoopy

Bilder från ridlägret (två månader tidigare typ haha!) På Snobben, han har bytt ägare men jag tror det kommer bli bra. Han är fin han haha. Vart en redig fart på honom när han löshoppades, aldrig sett han hoppa så fint och framförallt med sån motor haha! :) Vill ni följa Snobben så kan ni kika in
 

.

Pull up your pants unless...My ceiling fan's speed settingsWhat are you doing, Scooby?Everybody knows oneThe Most Interesting Saiyan in the worldYou mad, bro? I ain't even mad.The (cute) winter is coming !!!
 
Still unanswered.
 

tomorrow

imorgon åker jag 7 från sala så ska väl upp runt 6... :( Ska till v-ås, trimma rälsen och äta på donken ofc! 

Sen blir det att ta spruta osv, och sen drar jag till lasjö! 

Stina

Stina är på väg hem till mig nu hihihihihi!!! Får väl se vad vi hittar på , jag måste lämna min cykel haha. det var väl det jag ville säga typ

tillsalu

Storlek ponny, turkost, hoppmodell.

Nypris ligger 300+
Mitt pris är 180 :- ev frakt.

oslagbar kvalité! Håller många tvättar! haft på upp till 17" sadel!

bloppis

 Pessoa-bett, tvådelat. tror det är 12,5 eller 11,5. Mäter vid intresse! Bud!

Bruna benskydd, använda 10 gånger ca och är något repiga och skitiga men hela. Storlek S. Nypris 299:- och mitt är 180 :- plus frakt.

Pannband med strass, fyra rader, 3 tappade stenar. Svart läder, svarta stenar.  Storlek ponny. nypris 199:- mitt pris 140 :- plus frakt.

Islandsbett, 11,5 cm tror jag. Bud!Salaortens ryttarförening -jacka , det är väl främst för er som är medlem haha men ja den är till salu iaf! Nypris 500 ca. mitt pris 200:- plus frakt.
CRW elite hjälm, inte rengjord på bilden. Storlek 57. Nypris ca 8-900 när jag köpte. mitt pris 380 :- frakt


Skriv en kommentar eller maila a.wallberg@hotmail.com
 

oppis


Idag ska jag äntligen till min fina! Ska nog prata en hel del med e ;) Sen får vi se hur länge jag är där osv!

Svampbob fyrkant <3


Thaimat!

Har beställt mat hihi, sen sticker jag till amanda :) Ska sova över, stina och doris också! :)
Får väl se vad som händer då hehe.

lovely day

orkar inte blogga men gör det ändå.

Idag mår jag bättre än någonsin , trodde faktiskt jag skulle vara lite låg men mår typ bra, pratat med mamma om några viktiga grejer typ så ja, planerat för fullt.


 


Västerås

Köpte tre grejer på hööks. Gissa vad det är haha;)

Ledtråd: 1. Skydd till Opaline(vad för skydd?)

Dom andra grejerna var tråkiga så haha ni får bara gissa en grej :)


då och nu

dåliga bilder, hehe. men jag ser iaf skillnaden och det värsta är att NU är hon perfekt, fast nu börjar hon gå upp lite och tappa lite muskler tror jag eftersom jag inte rider..

Imorgon.

Imorgon (idag haha) ska jag tömköra opaline! :) vill blogga men samtidigt inte. Har ju bra statistik ändå för att aldrig blogga haha.

slutar blogga ett tag

behöver en pausknapp i mitt liv nu...

Varför tar jag jämt fel beslut?

RSS 2.0